Två mil till fots

Jag och A vandrade drygt 19 kilometer igår och det var så himla välbehövligt. Idag har jag ont i exakt hela kroppen samt blåsor på undersidan av ett par tår, men det får det fan vara värt.

Vi tog hojarna till Laguna Mountain, omkring 8 mil öster om San Diego, eftersom jag ville vandra i skogen och här uppe finns det gott om skog.

Det var alldeles perfekt väder ute. Runt 25 grader och nästan inga moln. Och alla ängar stod i blom. När jag sitter hemma och drömmer om Naturen™ är det ganska exakt detta jag föreställer mig.

Vi lyckades få in lite extra äventyr i detta genom att behöva ta oss förbi vissa hinder. Till exempel fallna träd och enorma lerpölar.

Nu sa jag visserligen häromdagen att jag ville sitta på en sten och äta lunch, men det fick bli en stubbe istället. Gick lika bra det. Jag hade gjort vegetariska köttbullemackor på hemmabakade frallor, för en sån person är jag numera. Bakar och vandrar i naturen.

Efter ungefär halva hajken korsade vi en väg, och sen befann vi oss plötsligt på Pacific Crest Trail, en 430 mil lång vandringsled som går mellan Mexiko och Kanada. Om ni har läst Wild av Cheryl Strayed (eller sett filmen) så är det här hon vandrar. Vi gick dock bara omkring en mil på PCT.

Om ni undrar varför jag har en bandana runt halsen är det för övrigt för att man måste ha munskydd på sig även ute i naturen. Så varje gång vi mötte andra människor på stigen drog jag upp denna över ansiktet. Det gick ändå bra. Vi mötte inte så himla många andra människor, men de allra flesta hade egna munskydd.

Två olika personer frågade dock om vi kunde ta kort på dem (med deras kamera), men det sa vi nej till. Kändes inte säkert/ansvarsfullt.

På PCT-sidan var det mer öken och berg och mindre skog. Sån fin kontrast.

Jag hade bara mobilen med mig eftersom jag inte ville släpa med mig kameran så det är väldigt svårt att göra utsikten rättvisa. Jag kan inte minnas att jag har promenerat två mil tidigare i hela mitt liv, men det gick förvånansvärt bra. Tror helt klart att det hjälpte att det var så fint överallt.

Sen körde vi de åtta milen hem igen. Herregud vad jag behövde den här dagen.

4 thoughts on “Två mil till fots

  1. Din blogg skänker mig så mycket lugn just nu! Drömmer också om att vandra, helst hela PCT, i framtiden… Kram från Norrbotten!

  2. Wow vilken utsikt från toppen över öken och slätten! Underbara bilder, så tacksamt med blå himmel och grön natur på foton, det blir oftast mycket fina bilder då.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: