Stockhoooolm here I come

Om bara några få veckor åker jag till Sverige för att vara där i en månad eller så. Har fortfarande inte bokat returbiljett, så vi får se exakt hur länge jag stannar. Jag är i alla fall SÅ himla peppad på detta. Stockholm på sommaren är en av mina favoritplatser i världen. Jag kommer visserligen att jobba i princip hela tiden jag är där, men ser ändå fram emot parkhäng, att bada mitt i stan, att äta färskpotatis och svenska jordgubbar, och långa ljusa sommarnätter. 

Det är så skönt att få åka till Sverige utan att behöva stressa för en gångs skull. Jag har bara varit hemma tre gånger (!!!) under de nästan 11 år jag har bott i USA (om man inte räknar att Paul och jag var i Mora i några timmar i vintras så att jag kunde förnya mitt pass). Och det känns inte alls tillräckligt att bara tillbringa två veckor vart tredje år i Stockholm. Jag är så glad att jag har ett flexibelt jobb nu som inte bryr sig så mycket om var eller när jag jobbar, så länge jobbet blir gjort. 

Andra grejer jag tänkte försöka hinna med: åka till Visby och hänga med mina gamla bästisar, ta båten ut till någon ö i skärgården, kanske ta en sväng till Malmö och köra hoj med Mirijam, promenera överallt hela tiden, hänga med min familj och läsa högvis med böcker på svenska.  

10 thoughts on “Stockhoooolm here I come

 1. Kul! Förstår att du ser framemot ett Sverige i sommarskrud! Det är urbota vackert nu med sina krispiga gröna nyanser och blommande buskar och träd. När är du i Visby? Hade vart så sköj att bara dra ett hej ju trots att vi inte känner varandra. Min karl är Gotlänning så vi åker dit en vecka varje år och det är ju så himla vackert! Som en medelhavs ö.

  1. Ja, älskar Visby! Vet inte riktigt när jag är där, antagligen mot slutet av vistelsen. När är ni där?

   1. Ah, det är tyvärr senare än jag är där. Vi får säga hej nästa gång helt enkelt 🙂

 2. Va kul!
  Jag är i Sverige ungefär en gång om året, men i år blir det 3 hela gånger vilket är lyxigt! Jag har ju inte lika långt som du, från södra Frankrike tar de 3 timmar med flyg.
  Jag har bestämt att jag gärna vill ha sommarhus i Sverige, typ ett litet torp, som man kan vara i när man är där, stanna extra länge på sommaren t.ex. Det skulle underlätta otroligt mycket eftersom vi har barn, för precis som du säger så krånglar det till jättemycket 😉

  1. Ja! Har den oerhörda turen att min familj har sommarhus i skärgården och det gör verkligen sommaren i Sverige extra speciell. Rekommenderar varmt 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: