Motorcykel – check!

Trogna läsare vet att jag gillar det här med drömmar och att förverkliga dem. Ni vet också vad min största hittills oförverkligade dröm är – att köra motorcykel. Jag vet inte riktigt var eller när det började, men det här är en dröm som har legat och grott sen åtminstone tidiga tonår, och nu är det så himla nära. För vet ni vad? Jag har en motorcykel!!!

Att jag klarade teoriprovet häromdagen, och därmed fick ett körtillstånd (som fungerar som ett begränsat motorcykelkörkort – jag får inte köra på motorvägen, på kvällen eller med passagerare) var knuffen i rätt riktning. Den här skönheten stod och samlade damm på en tow yard och jag har sneglat på henne ganska länge. Idag köpte min fina man loss henne för nästan inga pengar alls.

Hon är en -88 Yamaha Route 66, som bara behöver lite kärlek och ett nytt säte. Lite kuriosa om Route 66-modellen: Det var en av de första icke-amerikanska cruisers som togs in i landet under 80-talet, och på ett betydligt lägre pris än de inhemska motorcyklarna fick den Harley Davidson att bli så nervösa att de såg till att höja importskatten på 700+-kubikare för att stävja konkurrensen. (Resultatet blev dock att Yamaha sänkte sin 750cc till 699cc istället.) Hon är i vilket fall som helst en liten motorcykel som sägs passa nybörjare, och jag tänker mig att vi kommer ha en massa kul tillsammans.

6 thoughts on “Motorcykel – check!

  1. Häftig – påminner lite om farmorsmors bike;) Äh, jag bara skojar, den är jättefin! Med ett leopardsäte så…<3

  2. Fin man som köper motorcykel till dig. Men hade inte en ännu bättre present varit att han hjälpte dig betala av din sjukhusräkning som du berättade om i tidigare inlägg. Jag vet att jag är skittråkig när jag skriver detta, men jag bor tyvärr inte i Kalifornien utan i ett Svedala där Lyxfällan lär en allt om skulder… Kör så det ryker!

  3. S: Ja, det later faktiskt skittrakigt! Nar jag skrev att motorcykeln kostade nastan inga pengar alls sa menade jag verkligen det. Den var betydligt billigare an sjukhusrakningarna (som jag ju for ovrigt betalar av, sakta men sakert). Men tack for omtanken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: